Forfood’s Bruce Muirhead har blitt fast spaltist for den amerikanske nettnyhetsgiganten Huffington Post. Huffington Post var den første rene nettavisen som vant Pulitzerprisen i 2012, og er en av de mest leste engelskspråklige nettsidene for nyheter og politikk.

 

I det første innlegget sitt tar Muirhead for seg den kanadiske forsyningsmodellen for meieriprodukter som nylig har blitt kritisert i kanadiske medier. Muirhead kritiserer myter som er i ferd med å etablere seg om at prisene på meierivarer ville blitt mer rasjonelle hvis markedet alene får bestemme dem. Han viser til hvordan prisen som markedet setter ikke samsvarer med kostnadene til å produsere varen, og peker på hvordan det amerikanske systemet innebærer skjulte subsidier som utgjør 40 prosent av inntekten til bønder, samt at prisene har steget mest i deregulerte økonomier som New Zealand.

 

Professor Bruce Muirhead er professor i historie ved Universitetet i Waterloo, Canada. I Forfood skal han studere såkalt finansialisering av land i Vest-Canada, der landbruksjord er blitt et investeringsobjekt i seg selv.

 

Hele innlegget kan leses her